Oshine is a beautiful creative multi-layout, multi-purpose wordpress portfolio theme with 18 unique demos. Oshine has been rated as one of the Best Portfolio & Photography themes in many popular blogs. We have carefully crafted each & every demo to ensure that a clean and modern design is carried through. Great design and Powerful features makes Oshine irresistible.

Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

MN PLESNA ŠOLA

Kdo smo?

MN PLESNA ŠOLA

Plesno znanje za vse generacije

MN Plesna Šola Nova Gorica deluje pod mentorstvom in umetniškim vodstvom profesionalnih plesalcev in koreografov Michala Rynia in Nastje Bremec. Oba sta diplomanta nizozemske plesne akademije CODARTS Rotterdam Dance Academy in v zadnjih štirih letih se poleg svojih plesno-gledaliških projektov in vodenju plesnih seminarjev doma in v tujini, posvečata tudi poučevanju v MN Plesni Šoli. 

MN Plesni Studio se nahaja v Eda Centru v Novi Gorici v samem središču mesta in je opremljen zgolj za plesno umetnost.  

“Naš glavni cilj je plesni razvoj naših učencev – tehnična dovršenost, priprava telesne kondicije, raztegljivost, koordinacija, spodbujanje njihove lastne ustvarjalnosti in vse, kar potrebujejo za nadaljno plesno kariero ter za zdrav življenski slog.”

MN izobraževalni plesni program ponuja profesionalno plesno znanje, izkušnje in vsem nudi možnosti spoznavanja različnih zvrsti plesne umetnosti.

 

“Nekateri od naših plesalcev so uspešno opravili avdicije za Rotterdam Dance Academy, Amasterdam Dance Academy,  MP3 Project di Michele Pogliani v Rimu, Barcelona Dance Institute, Umetniška gimnazija – smer sodobni ples Ljubljana. Prejeli so tudi različne štipendije za plesne seminarje v Amsterdamu – Henry Jurriens Foundation, New Yorku – Steps on Broadway, Peridance Capezio Dance Centre.”

MN plesni program je namenjen tudi vsem tistim, ki jim ples predstavlja sprostitev, druženje ali pa način telesne vadbe..

“Z vsemi sodelujočimi plesalci vsako leto ustvarimo dve celovečerni predstavi. Tako imajo naši učenci priložnost nastopiti na odrih javnih umetniških ustanov, pod žarometi, pred številnim občinstvom. Pogostokrat v naših plesnih predstavah prepletamo tudi druge umetniške zvrsti, kot so glasba, film in gledališče. Vse to naše učence obogati z nepozabnimi izkušnjami.” 

MN Plesna Šola se udeležuje tudi različnih mednarodnih plesnih tekmovanj, na katerih dosegajo najvišje rezultate.

(MN)

Kaj ponujamo?

PROGRAM

Plesni treningi

PLESNE PREDSTAVE

“Pod lučnimi žarometi, pred polnimi dvoranami. Vse to naše učence obogati z nepozabnimi izkušnjami…”

PLESNA TEKMOVANJA

MN Plesna Šola se udeležuje različnih mednarodnih plesnih tekmovanj, kjer dosegajo najvišje rezultate.

Kdo poučuje?

PEDAGOGI

Diplomanta Codarts – Rotterdam Dance Academy 

Michal Rynia (1984, Wroclaw, Poljska) je svojo plesno kariero je svojo plesno kariero začel na Hip hop plesni sceni, kjer je bil nadvse uspešen tudi na tekmovalni ravni, saj je pridobil petkratni naslov svetovnega prvaka. Kot hip hop plesalec je bil povabljen k sodelovanju v Poljskem gledališču Wroclaw in prav njegovo prvo bližnje srečanje z gledališko umetnostjo ga je spodbudilo k nadaljevanju šolanja na Plesni akademiji CODARTS – Rotterdam Dance Academy, kjer le leta 2007 diplomiral. Med bivanjem na Nizozemskem je delal z mnogimi znanimi koreografi, med drugimi Ed Wubbe, Club Guy & Roni, Andre Gingras. Plesal je tudi v Scapino Ballet Rotterdam, kjer je z umetniškim vodjem Ed Wubbe-jem soustvaril koreografijo »B.A.M.«. Njegov prvi solo “Dream of Electric Sheep” je bil predstavljen v Royal Opera House, London in na iTs Festival, Amsterdam. Ustvaril je tudi duet “Switched”, ki je bil predstavljen v Lucent gledališču v organizaciji Netherlands Danse Theater.  Korzo Theater Den Haag in Teater Lantaren Venster Rotterdam sta nastopili v vlogi producentov njegovih prvih miniatur Made in Rotterdam, ter dveh celovečernih plesnih predstav Dust in the Wind ter Mit. 
V Sloveniji (Nova Gorica) živi in ustvarja od leta 2009. Z Nastjo Bremec sta poznana kot slovensko-poljski duet, ki deluje pod imenom MN Dance Company. Svoj plesni slog sta poimenovala ‘Contemporary Fusion’. Kot umetniški vodja in koreograf je Michal prvenstveno orientiran v ustvarjanje celo večernih plesnih predstav, ki gostujejo po Sloveniji in Evropi. Z lastnimi koreografskimi miniaturami se je predstavljal tudi na različnih koreografskih tekmovanjih. V SNG Opera in Balet Ljubljana je ustvaril plesni večer »Klasika in tango«. Kot oblikovalec giba/koreograf v različnih gledaliških predstavah tesno sodeluje tudi s SNG Nova Gorica.

Nastja Bremec (1986, Nova Gorica) je svojo plesno pot začela pri šestih letih s klasičnim baletom in sodobnim plesom. Prejela je veliko nagrad na številnih plesnih tekmovanjih tako v baletu kot sodobnem plesu. Pri petnajstih letih je plesala glavno vlogo v baletu Sneguljčica. Po končani umetniški gimnaziji SVŠGL – smer sodobni ples v Ljubljani, je prejela štipendijo italijanskih koreografov Maura Astolfija in Erike Silgoner za izobraževanje v okviru njunih plesnih ansamblov (Spellbound Dance Company in Esklan). Po tej šestmesečni izkušnji v Rimu je uspešno opravila avdicijo za CODARTS – Rotterdam Dance Academy in bila med 900 kandidati iz vsega sveta sprejeta neposredno v 3. letnik študija. Diplomirala je leta 2008. Med svojim bivanjem na Nizozemskem je sodelovala s številnimi koreografi kot so Nacho Duato, Mauro Bigonzeti, Michele Poglini, Neel Veerdorn, Jerome Meyer in Isabelle Chaffaud. Bila je članica plesnega ansambla Scapino Ballet Rotterdam. Nastja je bila deležna podpore s strani večjih produkcijskih hiš kot so Korzo Theater Den Haag in Teater Lantaren Venster Rotterdam. Gledališči sta nastopili v vlogi producentov njenih prvih miniatur Made in Rotterdam, ter dveh celovečernih plesnih predstav Dust in the Wind ter Mit. Od leta 2009 ustvarja skupaj z Michalom Rynia kot MN Dance Company. Njun plesni slog sta poimenovala ‘Contemporary Fusion’. Z Michalom ustvarjata tudi koreografske miniature s katerimi se predstavljata na različnih koreografskih tekmovanjih. V SNG Opera in Balet sta oblikovala koreografijo za plesni večer »Klasika in Tango«. Kot koreografinja/oblikovalka giba v različnih gledaliških predstavah, tesno sodeluje s SNG Nova Gorica.

 

Kako to izgleda?

VIDEO

Utrinki iz predstav, klasov in tekmovanj