Oshine is a beautiful creative multi-layout, multi-purpose wordpress portfolio theme with 18 unique demos. Oshine has been rated as one of the Best Portfolio & Photography themes in many popular blogs. We have carefully crafted each & every demo to ensure that a clean and modern design is carried through. Great design and Powerful features makes Oshine irresistible.

Follow Us

Copyright 2014 Brand Exponents All Rights Reserved

LABYRINTH

Dance Theatre Performance

Labyrinth

“Complex maze of motion. Is the world a deliberately created labyrinth or perhaps only a chaos for which there is no plan?”

Choreographers Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia

Author of Video Goran Balaban

Composer Diaphane

Dancers Nastja Bremec Rynia, John O’Gara, Riccardo Pastore, Michal Rynia, Tamás Tuza
Light Designer Samo Oblokar

Sound Designer and Video Operator: Matej Čelik
Face Mask Designer Gorazd Prinčič

Photographers Urška Boljkovac,
Simon Monfardini (cover photo)

Production Umetniško društvo M&N DC, Zavod MN Produkcija
Premiere 6 October 2018 on the main stage of SNG Nova Gorica

The performance deals with the symbol of labyrinth known from theGreek mythology. Labyrinth as life full of obstacles and decisions. We can say that the Minotaurs in the labyrinth do not exist; but everyday monsters that we have to cope with and with whom we have to fight surely do: doubts, fears, worries, regrets and uncertainties. We learn to fight them with our most powerful weapons: intelligence, memory, will, heart. Every time we think we found the exit we bump into new obstacles. Trapped between frightening walls with no way out.

Performance in collaboration with SNG Nova Gorica and founded by Ministry of Culture of Slovenia.

Who are the performers?

ARTISTIC TEAM

Diaphane
Diaphane

Riccardo Pastore
Riccardo Pastore

Goran Balaban
Goran Balaban

Nastja Bremec Rynia
Nastja Bremec Rynia

John O’Gara
John O’Gara

Michal Rynia
Michal Rynia

Tamás Tuza
Tamás Tuza

CRITIC

(In Slovenian). 

 

»Življenje je kot labirint, v njem se ne morete izgubiti, lahko pa se počutite še kako izgubljeni.«

O tem govori plesna predstava Labirint, ki je zagledala luč sveta 6. oktobra 2018. Postavljena na oder SNG Nova Gorica.

Mene je očarala, začarala.

Simfonija, poezija. Gibov plesalcev, igre teles, neverbalne govorice telesa. Očaranost in začaranost.

Labirint ni nekaj, v katerem se izgubiš, labirint je tisto, v čemer se najdeš. Ko greš preko vseh ovir, predsodkov, vzorcev, znanja … labirint je pravzaprav življenje, ki je polno vsega … ovir in predsodkov, meja in ograj, ograjenosti in neskončnosti. Kaj od tega izbereš, je odvisno od tebe in okoliščin, v katerih se znajdeš.

Plesna predstava Labirint zasluži oznako fantastično. Fantastična zgodba, ki kaže na to, da sta koreografa videla v Labirintu življenje, da sta našla ljubezen, ki jima je pomagala najti pot iz začaranega gradu, polnega soban, zidov, hodnikov, pa vendarle: izhod je, vedno je izhod, izhod iz teme, izhod iz ujetosti v karmične vzorce.

Fantastična video projekcija, ki ponuja zanimive pajčolanaste ograje, zavese, ki pa jih je lahko razgrniti. Fantastični gib, ples teles, sinhronizacija gibov, ki daje sicer slutiti ujetost, a vendarle daje tudi upanje izhoda. Spirala, ki se konča v črni luknji, ki postaja vse večja, a se na koncu razblini.

Fantastična glasba, ki je balzam za ušesa, za dušo, za srce. Srce, ki je v Labirintu tisto gonilo življenja, ki poišče LJUBEZEN.

In ja, prav ljubezen najde izhod, prav ljubezen je tista, ki osvetli temo, brezpotja, ki najde pot iz ujetosti v nesmisle.

Simbolika gibov plesalcev je tolikšna, da kar bode v oči. Le videti jo je treba. In sama sem jo prepoznala. Od verig človeških teles, od vrtenja v krogu, od hoje zadenjsko do nesmiselnega vrtenja v krogu. Gibi plesalcev so tako dovršeni, da sem bila presenečena nad popolnostjo le teh in sem ničkolikokrat ostala brez diha, da je ne bi zmotila. Popolnosti giba, simbolike!!!

Zadnje dejanje Labirinta ponuja enkratno fantastično igro dveh zaljubljencev, ki najdeta pot iz vseh preprek, ovir v življenju, pot iz labirinta življenja. Mehki gibi, kot bi nežno božali tipke na klaviaturi, ki se dejansko sliši v ozadju. Neskončen poljub. Kot bi slina stkala klobčič Ariadnove niti, ki bo izbranca življenja popeljala ven iz labirinta ujetosti. K svoji izbranki, ki ga čaka.

Ubil je Minotavra, ubil ga je moški, ki tako ljubi, da najde izhod. Ubila ga je ženska, ki svojemu izbrancu ponudi pomoč. Ubilo ga je ŽiVLJENJE. Minotavra, človeka z bikovo glavo, ki požre vse, kar mu vržejo, mladenke in mladeniče, ki so mu žrtvovani.

Labirint, plesna predstava je hvalnica življenju. In prav zato je neskončna zgodba o življenju in smrti, ki se tako simbolično izraža v tej fantastični plesni predstavi.

Bravo ustvarjalci predstave, lepo darilo ste poklonili Nastji, ki je prav na dan premiere praznovala rojstni dan. Hvala vam.

Življenje je zmagalo, zmagala je LJUBEZEN.

Nova Gorica 07.10.2018 / Zarja Trkman

Gallery

PHOTOS

Official photo promotional material from Labyrinth

Photos by Urska Boljkovac

Photo: Urska Boljkovac 

Media

VIDEO

Who supported it?

THANKFUL

MN Dance Company is thankful for all the support received for this project.

Special thanks to Goran Balaban for beatifull video procjection. Big thank you to Regis – Diaphane for making inspiring music and to Samo Oblokar for lighting us. Thank you to all off the institutions linked below that in any way supported us. Project was supported by Ministry of Culture of Slovenia.